Termékinformáció

A Millandjoy rágótabletta segít lebontani a tejcukrot a tejes finomságok akadálytalan élvezetéért. A Millandjoy összetevője a laktáz enzim – ez a fehérje támogatja a laktóz emésztését az arra érzékenyeknél.  A rágótablettát közvetlenül étkezés előtt kell elrágni, kellemes epres íze nem befolyásolja az ételek ízét.

A laktóz (tejcukor) egy cukorfajta, amely legnagyobb mennyiségben a tejben és a tejtermékekben (pl. joghurt, tejszín, sajt, vaj) fordul elő, de állományjavítóként benne lehet pékárukban (kenyér, pizza, sütemény) hentesárukban (felvágottak), levesporokban vagy készételekben.

A laktáz (tejcukor bontó) enzim egy protein (fehérje), ami a tejcukor lebontásához nélkülözhetetlen. Ha a szervezetben nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű laktáz enzim, akkor a tejcukor az alsó bélszakaszokba jutva emésztési panaszokat okozhat – puffadást, hasmenést, hasi görcsöket, telítettségérzést.

Fontos a tejcukor-érzékenység minél hamarabb történő felismerése, hogy a kellemetlenségeknek elejét véve akadálytalanul éljük a mindennapokat, laktózérzékenyen is; ezért lehet segítség a Millandjoy: a tejtermékek akadálytalan élvezetéért.

Csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Alkalmazása 3 éves kor alatt nem javasolt. Forgalmazza: BIOEXTRA Zrt. 3000 Hatvan, Lőrinci út 20-22