Mindennapok

Nem kell, hogy a laktózérzékenység meghatározza a mindennapjaidat! A hasi panaszok lehetnek a tejcukorérzékenység tünetei: figyelj a testedre, és írj listát, mikor érzed úgy, hogy legszívesebben a világból kiszaladnál a rendszeresen előtörő emésztési panaszoktól. Jó ha tudod a tünetek mértéke és intenzitása egyénileg eltérő lehet. A laktóz tartalmú étkezések után egyénenként eltérően rövid és hosszabb idő is eltelhet míg felmerülnek. Van aki közvetlenül étkezés után tapasztalja a tüneteket előfordulhat azonban hogy akár két-három óra is eltelhet a jelentkezésükig. Ha beigazolódik, hogy laktózérzékeny vagy próbáld ki a Millandjoy-tablettát!

Ha kitapasztaltad, mennyi tej az, amennyi problémát okoz. Tudod majd, mennyi laktózt bír el a szervezeted, illetve mennyi Millandjoy-ra lehet szükséged egy-egy tejtermék elfogyasztása előtt. A Millandjoy rágótablettát közvetlenül  étkezés előtt kell elrágni, kellemes epres ízé nem befolyásolja az ételek ízét.

Nincs szükség szigorú diétára sem – csak legyél tisztában azzal, hogy a laktózt tartalmazó ételek által kiváltott tünetek függenek az egyén tejcukor-érzékenységének mértékétől, az ételek laktóztartalmától.

A legtöbb laktóz kétségkívül a tejben, tejfölben és fagyiban található, laktózban szegénynek számít a vaj és néhány jól ismert sajt – mint a camambert, parmezán, ementáli, edami, roquefort.