Étrend és diéta

Étrend és diéta

Mintha ezernyi kis buborék fúvódna fel, majd pukkadna ki a hasadban… Ha gyakran kerülsz kínos helyzetbe az étkezés utáni hasgörcseid miatt lehet, hogy laktózérzékeny vagy. Ha bebizonyosodott a gyanúd érdemes kipróbálnod a Millandjoy rágótablettát amely laktáz enzimet tartalmaz ami segíthet könnyebben venni a tejcukrot!

Gyakori felvetés, hogy vajon mire kell odafigyelni, ha tapasztalod a laktózérzékenység tüneteit, vagy éppen már tudod, hogy te sem bírod a tejcukrot. Van egy szuper hírünk számodra! Nincs feltétlenül szükség diétára laktóz-intolerancia esetén, egyetlen alkalommal kell résen lenned csupán, mikor is H2-kilégzési teszt előtt állsz. A vizsgálat eredményessége ugyanis az üres gyomortól is függ. 

Laktáz enzimmel könnyebben veheted a laktózérzékenységet, a kellemetlen percek megtapasztalása nélkül. Mindössze a következőket kell szem előtt tartanod: egy Millandjoy-rágótabletta összesen 10 g tejcukor lebontásában tud segíteni, ez nagyjából 2 dl tejben található laktóz mennyiségét jelenti. Ha esetleg több tejterméket fogyasztanál, az sem kizárt, csak ebben az esetben a tablettaadagot ennek megfelelően kell arányosan növelned.

Mivel az élelmiszeriparban gyakran használnak laktózt a péksütemények, készételek előállításakor, hogy kedvezőbb állagot és ízélményt érjenek el, jobb, ha a biztonság kedvéért tartunk magunknál 1-2 Millandjoy-rágótablettát.