Tünetek

Férfi erős hasfájással

Segítség, puffadok!

Ha sok furcsaságot tapasztalsz szervezeted működésében, rosszalkodik az emésztésed, hadd nyugtassunk meg: nem vagy egyedül! Egyáltalán nem olyan ritka a laktózérzékenység, mint gondolod: hazánk lakosságának mintegy harmada lehet érintett*, és tapasztalhatja akár napi szinten a jellegzetes tüneteket (hasgörcs, hasmenés, haspuffadás, kellemetlen szájszag). *Forrás: Czeizel A, Flatz G, Flatz SD:: Prevalence of primary adult lactose malbsorption in Hungary Hum Genet. 1983;64(4): 398-401.

Laktózérzékenység? Nem ételallergia!

Érdemes tudni, hogy mit is jelent maga a laktózérzékenység. Nem ételallergiáról van szó, csupán egy olyan állapotról, amikor is a szervezetben nem áll rendelkezésre ideális mennyiségű laktáz enzim (laktázhiány), ami a tejcukor lebontásában kapna szerepet. A tejcukor a vastagbélben található baktériumoknak köszönhetően gázképződéssel erjed meg, így okozva emésztési panaszokat.

Találd meg a megoldást!

Lehet, hogy gyakran frusztrálva érzed magad társaságban, mert egy-egy baráti lakoma után közel állsz ahhoz, hogy lufiként szállj az ég felé, de egyet se félj, a problémára találhatsz megoldást! Mi segítünk kipukkasztani ezt a kellemetlen élmény-buborékot a Millandjoy-jal!